Emise

V současné době se řeší opravdu dost, protože máme dost lidí, kteří se zabývají ochranou životního prostředí. Přeci jen lidstvo do jisté míry naši planetu znečišťuje, ovšem je zapotřebí myslet na budoucnost, protože je to stále pro nás jediná dostupná obyvatelná planeta, která nám poskytuje vhodné místo k žití, úrodnou půdu, pitnou vodu a řadu dalších věcí, díky kterým můžeme mít všemožné vymoženosti. Co se týče automobilového průmyslu, tak je zde snaha využívat recyklované materiály a dbát na co nejnižší znečišťování, přičemž obecně v EU platí pro průmysl různé normy a limity. Navíc se plánuje nová emisní norma, přičemž emisní limity jsou dost přísné, takže jejich splnění nebude tak snadné.

automobilový motor

Elektromobily však nejsou zcela bez emisí, protože ty vznikají při výrobě a řada elektřiny stále pochází z neobnovitelných zdrojů jako je třeba teplená elektrárna, takže znečištění vzniká na jiném místě. Samozřejmě u obnovitelných zdrojů elektřiny je to o něčem jiném.

Technologie

Nabíjet elektromobil nějakou tu chvilku trvá, přičemž dost záleží na zdroji elektrické energie. Rozhodně je pohodlnější mít možnost nabíjet doma a při vlastnění fotovoltaiky je to i levnější. Nevýhodou těchto vozů je také vyšší hmotnost, proto je v plánu měřit nečistoty vznikající při otěru pneumatik a brždění. Co však tyto vozy poskytnou je velmi dobrá akcelerace, protože elektrický motor poskytuje plný výkon téměř okamžitě, takže zrychlení bývá velmi solidní.

nabíjení auta

Mnohdy je to také ideální vůz pro nadšence do technologií, protože zde může být možnost pokročilých systému a asistentů, kteří udělají při řízení řadu věcí za Vás. Je tu i možnost autopilota, ovšem je zapotřebí být stále pozorný, protože stále je veškerá zodpovědnost na řidiči. V mnoha vozech můžete používat všemožné aplikace s přístupem k internetu, což činí cestování ještě zábavnější. Jenom je potřeba počítat s vyšší cenou.